Publisert den

4 råd for vakker hud

Det er viktig å ta vare på huden sin hver eneste dag. Det opprettholder en sunn og frisk look, samtidig som det bedrer komforten. Med de riktige hudproduktene så skal dette kunne gå smidig hver morgen og kveld. De enkleste reglene man kan følge er å vaske huden to ganger daglig. Deretter påføres fuktighetskrem før å hindre tørr hud. Det er likevel noen ytterligere tips som kan sikre at du får en flott hud på null tid. Her får du 4 tips til å vedlikeholde en vakker hud.

Skrubb huden
Mennesker som driver med kampsport får raskere rifter i huden enn andre. Merkelig nok er det slike personer som vedvarer en fantastisk hud. Når det kommer små skader på huden så setter det i gang reparasjonsprosesser. Dermed begynner huden å produsere nye hudceller. Faktum er at man blir nødt til å fjerne døde hudceller, for å kunne sette i gang produksjonen av nye hudceller. Dette gjøres ved å skrubbe dem vekk. Huden aktiverer nye celler, kollagen og elastin etterfølgende. Den balanserer også produksjonen av fett. Det er lurt å skrubbe huden to til tre ganger i uken, da døde hudceller raskt kan samle seg opp i ansiktet ditt.

Beskyttelse
Et av de viktigste tiltakene er å beskytte huden godt. Kvinner i Norge har en tendens til å ikke ta vare på huden sin ute i solen. De påfører enten et altfor tynt lag med solkrem eller med altfor lav solfaktor. Det gjør at man lettere kan få rynker i en ung alder. Andre konsekvenser kan være pigmentflekker, solskader og melasme. I dag finnes det solkremer som har 100 prosent beskyttelse. Det vil gjøre at det tar lengre tid å få farge på kroppen, men det vil være en fordel for huden din i det lange løp.

Dropp fuktighetskremen
Det er ikke nødvendigvis fuktighetskremen som vil gjøre den store forskjellen. Det handler helt enkelt om å få kontroll på fettproduksjonen i huden. Et høyt antall kvinnene i Norge sliter med fet hud. Istedenfor å dekke huden med en fet krem, så kan det være nok å skylle den både morgen og kveld. Etterfølgende lar man den forbli uberørt. Dersom man motsetningsvis sliter med tørr hud, så vil det være optimalt med en ansiktskrem. Det gjør at huden gløder og at den får pustet ordentlig. Du kan finne et bred sortiment av ulike fuktighetskremer på https://biozen.no/

Kosthold
Til sist så er det viktig å huske på at kostholdet har en sterk effekt på huden din. Sukker er kroppens verste fiende. Den forårsaker både hjerte- og karsykdommer, samt så skaper det betennelser i huden. Dersom man er ungdom, kan det føre til at man lettere får kviser. Prøv heller å spise mye grønnsaker, protein og fett. Det vil gi en varig glødende hud.